PESE FARKKUSI OIKEIN

 • Farkkujen pesuopas
 • On olemassa paljon erilaisia ohjeita siihen, miten pestä farkut oikein täydellisen pesutuloksen saavuttamiseksi. Yksi ohjeista on se, että farkkuja ei suositella pestäväksi ollenkaan ensimmäisten kuuden kuukauden aikana, ja se ei ole ollenkaan hullumpi neuvo. Farkut kuluvat huomattavasti tyylikkäämmin ja persoonallisemmin, mikäli odotat ensimmäistä pesua, etkä heitä niitä samantien koneeseen. Poikkeuksena on farkut, joissa on olemassa jonkinlainen kulutus jo ostettaessa - silloin ne eivät ole yhtä herkkiä pesulle kuin kuluttamattomat farkut.

 • 1. FARKKUJEN KUIVAUS

  Vältä farkkujen kuivausta kuivausrummussa. Se saa helposti aikaan outoja raitoja kankaaseen ja riskinä on housujen kutistuminen. Pesun sijaan voit ensimmäisten kuukausien aikana raikastaa housujasi tuulettamalla niitä ulkona muutaman tunnin ajan. Voit myös kääntää farkut nurinpäin ja suihkuttaa raikastavaa vaatesprayta, jota saa ostettua valikoiduilta jälleenmyyjiltä.

  2. EI VALKAISUAINEITA

  Älä koskaan käytä valkaisuaineita sisältävää pesuainetta farkkuja pestäessä. Tarkasta aina pesuaineen tuoteselosteesta luukeko siinä "optinen valkaisuaine" tai vastaava. Valitse mieluummin tummalle pyykille tarkoitettu mieto pesuaine, älä yliannostele pesuainetta.

  3. 30 ASTETTA

  Noudata aina tuotteen pesuohjetta (mutta pese farkut kuitenkin korkeintaan 30 asteessa, vaikka pesuohje kertoisi niiden kestävän korkeamman lämpötilan) ja käännä farkut nurinpäin ennen pesua. Älä täytä konetta liian täyteen, muuten denimkangas menettää hohtonsa ja farkut värinsä. Älä anna farkkujen maata pitkään märkänä koneessa pesuohjelman päätyttyä. Jotta et värjäisi muita vaatteita, pese farkut ensimmäisellä kerralla erikseen.

  4. VÄRIN LÄHTEMINEN

  Denim on puuvillamateriaali, joka eroaa tavallisesta puuvillasta siten, että se sisältää indigoväriä, joka päästää väriä. Uudet farkut voivat sen vuoksi päästää väriä ja värjätä vaaleita materiaaleja.  Kangas päästää eniten väriä uutena kun farkut ovat tummimmillaan.

 • 5. PÄÄSTÄÄKÖ FARKKUSI VÄRIÄ?

  Tässä loisto vinkki siihen miten voit välttää värin lähtemisen. Kun peset farkut ensimmäistä kertaa, käännä ne nurinpäin ja lisää koneeseen sekoitus vettä ja viinietikkaa. Se auttaa sinisen värin tarttumisessa denimkankaaseen, siten, että pesu pesun jälkeen täydellinen sininen väri tulee esiin! Toimi näin: pese farkut kylmässä vedessä, kaada koneeseen yksi kupillinen viinietikkaa (aseta koneeseen puolikas pesuohjelma, mikäli se on mahdollista). Sammuta ohjelma/kone, ja anna farkkujen rauhassa imeä vesi ja etikka – mielellään yön yli. Käynnistä aamulla kone ja anna sen käydä läpi koko pesuohjelma. Ripusta farkut kuivumaan vaatehenkarille ja silota käsillä denimkankaan rypyt. HUOM! Älä käytä kuivasrumpua tai - kaappia!

  6. KYLVE FARKUT JALASSA

  Kuulostaa melko oudolta, vai kuinka? Se on kuitenkin paras vinkki jos et halua riskeerata sitä, että farkut kutistuvat tai menettävät alkuperäisen värinsä. Tämä ei tietenkään ole välttämättöntä, ellet todella rakasta farkkujasi. Toimi näin: Pue farkut jalkaan ja hyppää ammeeseen, joka on täytetty viileällä vedellä ja saippualla. Älä pese farkkuja millään tapaa. Kun alat tuntea olosi epämiellyttäväksi tai alat miettiä, mitä oikein oletkaan tekemässä, nosta farkut kuivumaan. Mikäli innostut kuivattamaan housut jalassasi, saat upean istuvuuden. Muutaman farkkukylvyn jälkeen voit hyvillä mielin pestä ne koneessa.

  7. TAHRAT

  Yksittäiset tahrat voi poistaa kosteuspyyhkeellä. Veden ja pesuaineen käytössä tulee olla varovainen, koska se voi saada aikaan vaaleita läiskiä farkkuihin. Jos haluat saada vaikean tahran huolellisesti pois, on varminta kääntyä kemiallisen pesun puoleen.

 • Löydä sopiva farkkumalli!